SORTAIDERISTA


Sortaider sai alkunsa kotitalouksien jätteenlajittelun tarpeesta. Näimme mielessämme ihanteellisen, kaikenkattavan ratkaisun, joka olisi valmistettu luonnollisesta materiaalista, näyttäisi esteettiseltä, ja sopisi sekä sisä- että ulkokäyttöön. Siispä teimme ensimmäiset luonnoksemme, joista muodostuivat vihdoin korkealaatuiset, koivuvanerista valmistetut tuotteemme, jotka yhdistyvät helposti keskenään Sortaider-lajittelupisteeksi.
 


Sortaider-tuotteiden muotoiluun on asiakkaidemme avustuksella tehty tarvittavia muutoksia; tästä huolimatta alkuperäiset periaatteemme – ruuvittomat loviliitokset ja litteä pakkaus pysyvät Sortaiderille ominaisina piirteinä.

Meille tärkeää on Sortaiderin läpinäkyvyys, joka mahdollistaa sen, että tuotteidemme hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

MUOTOILU
 
Sortaiderin käytännöllisten ja kauniiden, pohjoismaista tyyliä edustavien tuotteiden takana ovat muotoilijamme Olavi, Johannes ja Peeter. Tuotteemme ovat kuin elementtejä, jotka yhtyvät osaksi sisustusta. Sortaiderin muotoilun tunnistaa sille ominaisista piirteistä, jotka kiinnittävät huomion heti ensi vilkaisulla. Sortaiderin tuotteet pakataan kokoamattomina. Tuotteet kootaan loviliitoksilla; tuotteidemme kokoaminen on todella nopeaa, eikä vaadi erillisiä työkaluja tai tarvikkeita.  
 
Muotoilukonseptimme on alusta alkaen pyrkinyt ratkaisemaan globaalin tarpeen ympäristöystävällisemmälle elämäntavalle. Tätä varten käytämme ekologisesti kestäviä materiaaleja, jotka pystyvät täyttämään nykyaikaiset vaatimukset. Kaikesta tästä muodostuu Sortaider, ainoa laatuaan muiden joukossa!
 
MATERIAALI JA VÄRIT 
 
Sortaiderin tuotevalikoimaan kuuluu kolme pääväriä – tummanruskea, valkoinen ja harmaa. Nämä värit sulautuvat hyvin yleisimpiin sisustusratkaisuihin. Sortaiderin tuotteet on valmistettu korkealaatuisesta balttialaisesta laminoidusta koivuvanerista. Vaneri on 6,5 mm paksua, säänkestävää ja helposti puhdistettavaa. Kaikkien tuotteidemme ulko- ja sisäreunat on hiottu tikuttomiksi.
 
LAJITTELUOHJEET
 
Sortaider-astian kannen sisäpuolelta löytyvät jätteen lajitteluohjeet. Nämä ohjeet neuvovat, mihin käyttöön kukin astia on tarkoitettu. Eri jäteluokilla on omat värinsä. Samoja värejä käytetään sekä ohjetekstissä että astian kannen päällä olevassa tarrassa.
Tämän lisäksi astian etupaneeliin on kaiverrettu jäteluokkaa vastaava kuva, johon voidaan lisätä jäteluokka tekstinä. Kuva voidaan myös korvata tekstillä.